A cappella - tjugofem körledares röster

Karin Johansson, professor i konstnärlig forskning i musik vid Musikhögskolan i Malmö, har skrivit en ny bok inom körforskningsområdet: "A Capella, Tjugofem körledares röster".

A Cappella

I boken möter vi tjugofem framstående körledare från olika delar av Sverige, alla med lång erfarenhet av olika typer av körarbete, som ger sin syn på frågor som berör körverksamhet utifrån olika perspektiv med fokus på körlivets framtid i Sverige.

Tillsammans ger dessa tjugofem intervjupersoner en kalejdoskopisk bild av vad det innebär att vara körledare idag. Boken vänder sig till körledare och körsångare, till musikerstudenter och lärare, men också till alla som är engagerade i kultur- och föreningsverksamhet och intresserade av inifrånperspektiv på musikaliskt lärande och skapande.

Bokens författare, Karin Johansson, utbildade sig till kyrkomusiker vid Musikhögskolan i Malmö och har sedan 1985 varit verksam som kyrkomusiker, orgellärare och frilansande organist. Hon disputerade 2008 i musikpedagogik och är professor i konstnärlig forskning i musik vid Musikhögskolan i Malmö där hon undervisar, handleder och bedriver forskningsprojekt kring improvisation, högre musikutbildning och körverksamhet. Tillsammans med Ursula geisler initierade hon 2009 det internationella körforskningsnätverket Choir in Focus.

För mer information kontakta karin.johansson [at] mhm.lu.se (Karin Johansson) eller lena.ekmanfrisk [at] korcentrumsyd.lu.se (Lena Ekman Frisk).
Sidansvarig:

Karin Johansson