Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Dirigent- och körledarkurser

Information

För tionde sommaren i rad ges kurser i kördirigering och körledning i Malmö, denna gång på Musikhögskolan i Malmö, Ystadvägen 25. Kursveckan startar efter lunch måndag 7 augusti och avslutas med konsert på Palladium kl. 15:00 lördag 12 augusti och efterföljande fest. Söndag 13 augusti är undervisningsfri och räknas som hemresedag.

OBS! I år kan man inte få högskolepoäng för kurserna, vilket även innebär att man som sökande inte behöver registrera sig på antagning.se.

Kurserna vänder sig till verksamma körledare som befinner sig på olika nivåer i sitt körledarskap. I mitten av mars läggs repertoarlistor för kurs A, B, C och D ut på arrangörernas hemsidor, se nedan. Listorna hjälper dig att bedöma vilken kurs som passar dig. Repertoar för kurs J bestäms efter 20 april.

Anmälan till kurserna görs på bifogad blankett som ska vara Körcentrum Syd, Musikhögskolan, Box 8203, 200 41 Malmö tillhanda senast 20 april 2017. OBS: Anmälan är bindande! Till ansökan som aktiv i kurs C skall du bifoga ett kortfattat CV samt en DVD, som visar när du dirigerar en kör samt när du sjunger en valfri sång. Filmen skall vara 3-6 minuter lång, visa din dirigering framifrån eller från sidan samt hålla god ljudkvalité.

Urval: I de fall vi får fler sökande till en kurs än vi kan erbjuda platser sker urval utifrån de intervjufrågor du har besvarat på sidan 2 i anmälningsblanketten. Vi beaktar också i vilken ordning anmälningarna har registrerats, så snabba dig på med din ansökan! Urval till kurs C baseras främst på de dirigeringskunskaper som framgår av DVD:n. Auskultanter i kurs C som önskar sjunga med i övningskören får provsjunga vid kursstarten.

Pris: Under respektive kursrubrik samt på anmälningsblanketten står priset för kursen angivet. Auskultanter (åhörare) betalar 1700 kronor för alla kurser. I priset ingår noter och annat kursmaterial, fem middagar (måndag-fredag), fyra luncher (tisdag-fredag), fika samt avslutningsfest på lördagskvällen.

Bekräftelse på antagning skickas med mail i början av maj. Brev med praktisk information och noter kommer att skickas i början av juni.


Välkommen med din ansökan!

Sveriges Körförbund: www.sverigeskorforbund.se
Föreningen Sveriges Körledare: www.korledare.se
Sveriges Kyrkosångsförbund: www.sjungikyrkan.nu
UNGiKÖR: www.ungikor.se
Körcentrum Syd: www.korcentrumsyd.lu.se
Musik i Syd: www.musikisyd.se
Palladium: www.palladium.se

Sidansvarig:

Kontakt

Johan Antoni
Johan Antoni
Producent
Telefon: 040 – 32 54 79
johan.antoni [at] korcentrumsyd.lu.se

Körcentrum Syd
Konstnärliga fakulteten vid Lunds universitet
Box 8203, 200 41 Malmö
Telefon: 040 - 32 54 11
info [at] korcentrumsyd.se