Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

100 kvinnor 100 år - panelsamtal och körsång 

Samarrangemang mellan Körcentrum Syd och Malmö Live Konserthus.

Den 20 oktober bjuder Körcentrum Malmö Live in till panelsamtal och körframträdande av Koritsia under ledning av Linda Alexandersson.

Bild på Cathrine Winnes när hon dirigerar
Cathrine Winnes

100 kvinnor 100 år - panelsamtal och körsång 

Den 20 oktober kl 17.30 bjuder Körcentrum Syd och Malmö Live Konserthus in till panelsamtal om kvinnliga tonsättares och dirigenters syn på sin yrkesroll idag, följt av konsertinslag med Koritsia under ledning av Linda Alexandersson. Samtalet leds av Maria Frej, programchef och VD för Malmö Live Konserthus. I panelen sitter:

  • Ulrika Emanuelsson, tonsättare, konstnärlig ledare för Carolinae Damkör, föreståndare Körcentrum Syd.
  • Cathrine Winnes, orkesterdirigent, konstnärlig ledare för bl a Båstad Kammarmusikfestival och programledare i SVT:s "She composes like a man".
  • Martina Tomner, tonsättare, dirigent, körledare för Mixtus Cantus.
  • Helle Solberg, tonsättare och orkesterchef för Kungliga Hovkapellet/Kungliga Operan i Stockholm. 

Arrangemanget är en del av "100 kvinnor 100 år" Malmö Lives satsning under 2021 för att stärka kvinnors plats i musikbranschen. Fri entré, längd c:a 75 minuter utan paus. Håll koll på biljettsläppet här.