Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ett påverkat körliv!

Bild på MHM kammarkör

Körcentrum Syd ser att körlivet just nu påverkas hårt av corona-pandemin. Mängder av körövningar och konserter ställs in och många körledare som arbetar som frilansande musiker ställs utan försörjning. Körsångare saknar sjungandet och gemenskapen. Publiken stannar hemma framför teven och datorn. I dessa tider behöver vi stötta varandra på alla möjliga sätt och kanske på sätt vi inte har tänkt på förut. 

Många körledare använder nu olika digitala plattformar och verktyg för att kunna bedriva körövningar. För sångundervisning finns också många exempel på digitala sånglektioner för den som är sugen att ge sig ut på internet och söka. En hel del musikinstitutioner sänder sina konserter online så att vi kan njuta av dem hemifrån. 

Jag vill skicka en hälsning till alla i körlivet och hoppas att vi alla håller igång vårt sjungande så att vi smidigt kommer igång igen med det gemensamma musicerandet så fort vi kan mötas i större grupper igen! Vi som arbetar på Körcentrum Syd måste tyvärr skjuta upp våra planerade evenemang den kommande tiden. Håll utkik här på hemsidan efter ny information. 

Körledare! Anmäl er till våra dirigent- och körledarkurser i augusti i Malmö! Deadline är 24 april. Många har anmält sig redan. Vi räknar med att läget i samhället då har stabiliserat sig och att kurserna ska äga rum som planerat.
Aktuell information hittar ni här.

Ta hand om er själva och varandra. Fortsätt att hålla kontakten och mötas på de sätt som står till buds. När vardagen så småningom återgår till det normala, kommer vi återigen att kunna befinna oss i det körliv som vi älskar. 
Dela gärna denna hälsning vidare.

Lena Ekman Frisk, Föreståndare Körcentrum Syd