Dirigentkursernas finalkonsert på Malmöfestivalen 2022!

Välkomna till körkonsert lördagen den 13 augusti i S:t Petri kyrka kl 15.15. Våra kursdeltagare leder utvalda körskatter med körsångare från bl a Palaestra Vokalensemble, Lunds Akademiska kör samt sångare ur ungdomskörer från Malmö och Lund.

Konserten äger rum inom ramen för Malmöfestivalen, i samarbete med S:t Petri kyrka.

Ända sedan 1950-talet har det arrangerats dirigent- och körledarkurser för körledare från hela landet. Under en sommarvecka möts körledare och körer på Musikhögskolan i Malmö och sjunger, lever och andas kör från morgon till kväll. Kurserna leds som vanligt av framstående kördirigenter - i år bl a 2021 års Eric Ericson Awardvinnare Krista Audere.

Arrangörer i gott sällskap med S:t Petri kyrka: Körcentrum Syd/Musikhögskolan i Malmö, Sveriges Körförbund, Sensus studieförbund, UNGiKÖR, Equmeniakyrkans sångarförbund, Sveriges Kyrkosångsförbund samt Föreningen Sveriges körledare.

Signe Olofson dirigerar 210813
Signe Olofson dirigerar vid finalkonserten 2021.