Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Hur är konstnärligt ledarskap i körarbete sammansatt?

Pia Bygdéus, doktorand i musikpedagogik, Musikhögskolan i Malmö, Lunds universitet

Mitt intresse för konstnärligt ledarskap har föranlett två tidigare uppsatser inom ramen för musikpedagogik. Under tiden som doktorand vill jag få ytterligare möjligheter att fördjupa, synliggöra frågor kring körledarskap och arbetar utifrån rubriken:
Mitt ledarskap – Gruppens möjlighet, Gruppens potential – Mina verktyg.
En studie i konstnärligt ledarskap sett ur körpedagogens perspektiv i möten mellan musik och pedagogik.
Jaget, gruppen, sociala interaktioner, symbolisk interaktionism, tyst kunskap, mina förväntningar på mig själv och andra står i centrum. Vad går att synliggöra och därmed ge möjligheter till vidare diskussion och utveckling?
Ett hermeneutiskt arbetssätt utgör metoden, som går ut på att ytterligare förstå och tolka mitt undersökningsmaterial. Min empiri utgår från körledaren och de olika relationer körledaren har i det konstnärliga arbetet som utgörs av arbetet med kören. Observationer, loggboksanteckningar, intervjuer, enkäter och reflektioner ger möjligheter att belysa och synliggöra konstnärligt ledarskap.
Välkommen att kontakta mig: pia [dot] bygdeus [at] lnu [dot] se 0734-45 76 42

Sidansvarig:

Kontakt

Pia Bygdéus
Pia Bygdéus
Doktorand i musikpedagogik
Musikhögskolan i Malmö, Lunds universitet

pia [dot] bygdeus [at] lnu [dot] se

Körcentrum Syd
Konstnärliga fakulteten vid Lunds universitet
Box 8203, 200 41 Malmö
Telefon: 040 - 32 54 11