Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Ledarna i kören

Vokala samarbeten mellan körsångare
Sverker Zadig, doktorand i musikpedagogik, har färdigställt sin avhandling "Ledarna i kören".

Avhandlingen bygger på fyra artiklar, där den första (artikel I) redovisar körledares uppfattningar av musikaliska samarbeten mellan körsångare. Den andra artikeln (artikel II) är en metodartikel om utvecklingen av en metod för att prova fram möjlighet att registrera och analysera individuella inspelningar av körsångare vilket sedan används för artikel tre (artikel III) som identifierar musikaliska ledare i körstämman. Den fjärde och sista artikeln (artikel IV) presenterar intervjuer med körsångare kring deras medvetenhet om ledare och följare i körstämman.

Att uppmärksamma förekomsten av musikaliskt ledarskap i körer, och göra såväl ledare som följare medvetna om sina roller kan förbättra körarbetet. Dessa resultat kan hjälpa och vägleda kördirigenter och körsångare i sitt arbete att utveckla körer såväl i precision, artikulation som klang, aspekter som kan styras av musikaliska ledare.

Du kan ladda ner avhandling i forskningsportalen:

http://portal.research.lu.se/portal/sv/publications/ledarna-i-koeren(ce5f4ce0-6af5-41d6-b515-042ad4c61489).html
 
Den kan också köpas som bok på www.bokus.com eller på http://bokshop.lu.se sök på ”Zadig” eller ”Ledarna i kören”

 

 

Sidansvarig:

Kontakt

Sverker ZadigSverker Zadig
Doktorand i musikpedagogik
sverker [dot] zadig [at] mhm [dot] lu [dot] se

 

Körcentrum Syd
Konstnärliga fakulteten vid Lunds universitet
Box 8203, 200 41 Malmö
Telefon: 040 - 32 54 11