Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Körsångskulturen i Sverige

Körcentrum Syd och Linnéuniversitetet har inlett ett samarbete kring körforskningsfrågor. Som en del av detta hölls den 13 november 2015 ett tvärvetenskapligt symposium med fokus på körsångskulturen i Sverige.

Under en heldag på Linnéuniversitet i Växjö samlades forskare från olika discipliner för att diskutera aktuella perspektiv inom körforskningsområdet. Symposiet blev till en mötes- och diskussionsplats, med syfte att synliggöra och kritiskt utmana körforskningens olika fokus. Symposiet utgick ifrån Karin Johanssons (Musikhögskolan i Malmö) och Ursula Geislers (Linnéuniversitetet) mångåriga internationellt inriktade ”Choir in Focus”-nätverksarbete och ämnar förena både ett konstnärligt-pedagogiskt (praktiskt) och ett kulturvetenskapligt (historiskt) perspektiv.

Arrangörerna välkomnade bidrag med olika infallsvinklar, såväl de som fokuserar körsång som samtida praktik som de som sätter in körsång i ett kulturellt långtidsperspektiv. Föreläsare var: Ursula Geisler, Boel Lindberg, Sverker Jullander, Pia Bygdéus, Sverker Zadig, Ingrid Risberg och Karin Johansson.

För mer info, vänligen kontakta Ursula Geisler på ursula [dot] geisler [at] lnu [dot] se eller gå in på Linnéuniversitetes hemsida för mer information.

Kontakt

Ursula Geisler

Ursula Geisler
Körforskningskoordinator
Docent i musikvetenskap

Linnéuniversitetet
0470 – 767557
073 – 9198167

Ursula [dot] Geisler [at] lnu [dot] se