Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Symposum 2021:Sången i Förskolan

International Symposium on the Histories and Practices of Choral Singing

Vilken plats tar sången i förskolan?
Bör sången lyftas och få en mer framträdande roll i läroplan, utbildning och verksamhet?
… Är det viktigt att sjunga i förskolan?

Sångens positiva inverkan på lärande och välbefinnande är klarlagd i flera forskningsrapporter, ändå minskar antalet timmar med sång, både i utbildningen till förskollärare samt i förskolans verksamhet. 

 

I förskolans läroplan skrivs det väldigt lite om sång och musik och vi ser med oro en utveckling där sång och musik flyttas från utbildningen och ersätts med projektbaserade initiativ, för de förskolor som har intresse och resurser. 

Är sång och musik inte längre en självklarhet för alla barn i förskolan?

 

Symposium 2021: Sången i förskolan! går på djupet i frågan om barns rätt till sång och vill lyfta sången som en självklarhet och en rättighet för alla barn, oavsett var i landet de befinner sig.

 

Programmet bjuder på inspirerande talare och programpunkter.
Lyssna till forskningsrapporter, en bakgrunds- och nulägesbeskrivning av musikens plats i förskolan och förskollärarutbildningen, klingande exempel och mellanakter samt samtal och debatter om hur vi går vidare för att lyfta sångens roll i läroplan, utbildning och verksamhet.

 

Symposium 2021: Sången i förskolan! 

arrangeras av Körcentrum Syd, Körcentrum Väst, Musik i Syd, UNGiKÖR och Kungliga Musikaliska Akademien med stöd från Region Skåne.

Symposiet ingår som en del i firandet av Kungliga Musikaliska Akademien 250 år.

 

Varmt välkommen! 


Foto på två flickor i fem- årsåldern som kramas