Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Contemporary Choir!

- Sex körer uruppför sex nya körverk

Digital konsert och panelsamtal på Odeum i Lund

Söndagen den 28 november kl 15.00 presenteras Contemporary Choir, en av Körcentrum Syds satsningar på nyskriven körmusik. Det firas med en videokonsert och panelsamtal på Odeum i Lund, där tonsättare ur projektet samtalar med David Riebe.

Som en del i festivalen Lund Contemporary bjuder Körcentrum Syd på uruppförandet av sex nyskrivna tonsättningar för kör. Fyra av kompositionerna är på temat folkmusik och ingår även som en del i satsningen Folkmusikens år i körsverige 2021! 

Tonsättarna är Anna-Lena Laurin, Jörgen Dafgård, Maria Lithell Flyg, Ingunn Ligaarden, Nils-Petter Ankarblom, Astrid Selling och Elisabeth Ekman. Deras nya verk framförs av körerna: Adolf Fredriks Flickkör, Blaustjyng, Hjo folkhögskolas vokalensemble, Lars Erik Larsson-gymnasiets spetskör, Lunds Vokalensemble och Petri Sångare.

Mer information om eventet finns här! 

Bild på kören Lund Vokalensemble när de går igenom en allé vid Stadsparken i Lund
Foto: Kristina Strans Larsson