Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Det kommer inga kor!

Den 21 september är det premiär för vår podd om kör och folkmusik, av Molly Andersson i samarbete med Körcentrum Syd.

Varför vill alla kula, även när det inte finns några kor att ropa på? Får vilken söderkis som helst skriva en Värmlandspolska? Kan det svänga när kören sjunger schottis, och om inte, är det verkligen en schottis?  

Podden görs av folkmusikern Molly Andersson i samarbete med Körcentrum Syd. Under höstens fyra avsnitt går Molly med gäster in på djupet i spännande frågor som växer i skarven mellan körmusik och folkmusik. 

Höstens gäster är:
1. Kerstin Sonnbäck, musiker, körledare, kulerska och sångpedagog
2. Sofia Ågren, körledare för Uppsala Vokalensemble
3. Josefina Paulson, nyckelharpist 
4. Sten Källman, världsmusiker, arrangör och kompositör
5. Peder Karlsson, sångare och originalmedlem i The Real Group, kompositör, tidigare konstnärlig ledare för Perpetuum Jazzile, adj. professor Det Jyske Musikkonservatorium

Avsnitt 1: Sången!

I första avsnittet diskuteras hur man använder rösten när man sjunger folkmusik och kör. Vilka utmaningar står man inför som körsångare om man ska sjunga folkmusik, och hur övervinner man dem? Molly och hennes gäster har alla svar.

 

Konceptbild: Granar i bakgrunden, vit text i förgrunden: Det kommer inga kor!