16 april World Voice Day!

Världsröstdagen är dagen i april då fokus sätts på rösten. Över hela världen anordnas vanligtvis röstevenemang, föreläsningar, konserter och workshops. Se mer på: www.world-voice-day.org

2020 bad Körcentrum Syd Anna-Lena Tideman om ett bidrag till hyllning av rösten:

Den unika, kraftfulla och mäktiga rösten.
Produktionen av ljud från stämbanden är en outsinlig källa för personlighet. En människas röst omfattar inte bara meningar, ord och ljud utan också den människans unika personlighet.

Vår röst uttrycker mycket vid sidan av de ord som vi formar. Genom variation av bland annat tonläge, klang och dynamik har människan fått kraftfulla medel till påverkan och samverkan, speciellt i situationer då social kontakt är extra viktig och ibland livsavgörande.

Röst som nyttjas med förstånd och balans är speciell, vacker och intressant. Den blir i sådant fall ett mäktigt redskap för att nå det resultat som talaren och sångaren önskar.

Anna-Lena Tideman
Universitetslektor i sång, leg. logoped och med. master i logopedi

Logo Världsröstdagen