Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Digital körledning

Pandemin har inneburit ett långt uppehåll för många körer, som av olika anledningar inte kunnat träffas och repetera. Körsången lyder under egna restriktioner, utöver de som gäller i normala fall, med 2 meters avstånd mellan varje körsångare och krav på god ventilation i repetitionslokalerna. Flera körsångare befinner sig även i riskgrupp. Få lokaler är så stora att hela kören kan träffas samtidigt och körer har därför delat sig i mindre grupper eller repeterat utomhus.

Det är inte bara sången som är viktig, när det handlar om körsång utan också det sociala sammanhanget. Saknaden efter att få träffas och sjunga tillsammans, har lett till nya kreativa sätt att repetera och sjunga... på nätet.

En grupp körledare samlades för en After Work-träff i Lund 25 september 2020.
Sanna Martin, ledare för körerna Röster utan gränser och Reclaim With Song, presenterade sina arbetsmetoder för körledning under coronapandemin. Även Lena Ekman Frisk, kördirigent, lärare i körledning samt föreståndare för Körcentrum Syd delade
sina erfarenheter. 

Läs anteckningarna från mötet här:

Sidansvarig:

Körcentrum Syd
Konstnärliga fakulteten vid Lunds universitet
Box 8203, 200 41 Malmö
Telefon: 040 - 32 54 11