Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nya vägar i körlivet!

Foto på Lena Ekman Frisk, Körcentrum Syds avgående föreståndare
Lena Ekman Frisk

Efter 12 års arbete inom Körcentrum Syd är det dags för mig att gå vidare i yrkeslivet mot nya utmaningar, och i februari 2021 ska jag påbörja en doktorandutbildning med körforskningsinriktning vid Musikhögskolan i Malmö. Parallellt fortsätter jag att undervisa i körsång/körledning och att dirigera mina körer.

 

Tjänsten som Körcentrum Syds föreståndare utlystes för några veckor sedan, 21 personer sökte anställningen, och några av dem blev inbjudna till anställningsintervju. Körcentrum Syds nya föreståndare kommer att presenteras i nästa Nyhetsbrev.

 

Jag är glad över att återkommande utvärderingar gång på gång har visat att Körcentrum Syd är en betydelsefull del av körlivet och att alla utbildningar, forsknings-, kompositions- och utvecklingsprojekt vi producerar är högt uppskattade.

 

Av hela mitt hjärta vill jag tacka alla er i körlivet för ert engagemang och ert intresse för det som Körcentrum Syd åstadkommer. Det är ett spännande och viktigt uppdrag jag har haft, och jag uppskattar mycket högt alla de fina samarbeten jag har varit involverad i. Som avslutning vill jag citera några ord av Paul McCartney, och jag tror att många känner igen sig i den kärlek till körmusicerande som uttrycks här:

 

”I love to hear a choir.

I love the humanity to see the faces of real people

 devoting themselves to a piece of music.

I like the teamwork.

It makes me feel optimistic about the

human race when I see them cooperating like that”

(Paul McCartney)