Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ulrika Emanuelsson

föreståndare på Körcentrum Syd

Jag har längtat efter något som ”knyter ihop säcken” och ger möjlighet att arbeta med hela körfältet, samtidigt som sångaren, kördirigenten och tonsättaren Ulrika fortfarande får plats. Och så dök tjänsten på Körcentrum Syd upp...

Beskedet att Ulrika fick tjänsten som ny föreståndare på Körcentrum Syd firades med bubbel hemma hos familjen Emanuelsson, som förutom Ulrika består av man och två tonårsbarn samt tre hundar. Det är jätteroligt och jag är så glad för den här chansen, säger Ulrika.

Första dagen på jobbet ägnades åt all teknik som behövs för att kunna arbeta. Dator, mejl, ekonomisystem m.m. Ulrika kastas dock in i en fullt pågående verksamhet och den 24 mars ska hon leda ett stort digitalt symposium om Sången i förskolan.

Ulrika tycker Musikhögskolan i Malmö känns som en fantastisk arbetsplats och hon känner sig redan väl omhändertagen och välkommen. ”Här är en skön familjär stämning.”

Ulrika är kanske mest känd som tonsättare och dirigent för Carolinae Damkör men hon sjunger också. Ett intresse som hon delar med maken (som hon träffad då de båda var sångare i Lunds Vokalensemble). Körsången genomsyrar hela familjen Emanuelsson och båda barnen musicerar och sjunger. ”De har väl inte haft mycket annat val.”

Förutom komponerande, dirigerande och sång delar Ulrika sin tjänst på Körcentrum Syd med körundervisning på Lars-Erik Larsson gymnasiet. Hon känner dock inte att någon av alla hennes roller tar överhanden över något och annat. Tvärtom befruktar de varandra.

Så gör hon något annat då? Eller handlar det bara om kör?

På fritiden tränar Ulrika mycket och har funnit tjusningen med löpträning. Hon har alltid gillat att träna och att vara ute i naturen.

 

Foto på Ulrika Emanuelsson