Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Samarbete med kompositionsutbildningen vid Musikhögskolan i Malmö

- nytt spännande samarbete om komposition för kör!

Körcentrum Syds föreståndare, Ulrika Emanuelsson, samarbetar med kompositionsutbildningen vid Musikhögskolan i Malmö under läsåren 2022-2024.

Massvis med händer i luften. Foto.

Läsåret 22/23 

Läsåret 2022 inleds med seminarier av Ulrika Emanuelsson om kör och körsång. Till våren 2023 tar kompositionsstudenterna fram texter och idéer för ett kortare körstycke på 4-6 minuter. Hösten 2023 präglas av ytterligare workshops och studenterna komponerar sina egna stycken. Även Staffan Storm, tonsättare och professor i musikteori och komposition vid Musikhögskolan i Malmö, kommer att anknyta till kör på ett par av sina seminarier med analys och lyssning. Samma gäller för ytterligare någon seminariehållare.

Läsåret 23/24 

Läsåret 23/24 blir ett körprojektår där Ulrika Emanuelsson inleder med ett kompositionsseminarium som tar sitt avstamp i kompositionsstudenternas färdiga stycken. Sedan vidtar kontakt med den kör som blir aktuell för samarbetsprojektet. Slutligen blir det en workshop med kören samt konsert med uruppföranden under våren 2024. 

Läs mer om seminarierna i Körcentrum Syds kalendarium