Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Dirigent- och körledarkurser

Information

För elfte sommaren i rad ges kurser i kördirigering och körledning i Malmö, denna gång på Musikhögskolan i Malmö, Ystadvägen 25. Kursveckan inleds måndag 6 augusti kl 13:30 och avslutas med konsert på Palladium kl. 15:00 lördag 11
augusti och efterföljande fest. Söndag 12 augusti är undervisningsfri och räknas som hemresedag.

Kurserna vänder sig till verksamma körledare som befinner sig på olika nivåer i sitt körledarskap. I mitten av mars läggs repertoarlistor för kurs A, B, C  och D samt kursplan för kurs K ut på arrangörernas hemsidor. Listorna hjälper dig att bedöma vilken kurs som passar dig. Repertoar för kurs J bestäms efter 20 april.

Anmälan till kurserna görs på bifogad blankett som ska vara Körcentrum Syd, Musikhögskolan, Box 8203, 200 41 Malmö tillhanda senast 20 april 2018. OBS: Anmälan är bindande. Till ansökan som aktiv i kurs C skall du bifoga ett kortfattat CV samt en DVD, som visar när du dirigerar en kör samt när du sjunger en valfri sång. Filmen skall vara 3-6 minuter lång, visa din dirigering framifrån eller från sidan samt hålla god ljudkvalité. Till ansökan till Kurs K ska du bifoga ett arbetsprov i form av en mp3-fil med inspelning (datorljud eller liveinspelning) plus noter på ett stycke musik du tidigare arrangerat/komponerat för kör a cappella.

Urval: Vi beaktar i vilken ordning anmälningarna har registrerats, så snabba dig på med din ansökan! I de fall vi får fler sökande till en kurs än vi kan erbjuda platser sker urval utifrån de intervjufrågor du har besvarat på sidan 2 i anmälningsblanketten. Urval till kurs C baseras främst på de dirigeringskunskaper som framgår av DVD:n. Auskultanter i kurs C som önskar sjunga med i övningskören får provsjunga vid kursstarten. Urval till kurs K baseras främst på de förkunskaper i arrangering/komposition som arbetsprovet visar.

Pris: Under respektive kursrubrik samt på anmälningsblanketten står priset för kursen angivet. I priset ingår noter och annat kursmaterial, fem middagar (måndag-fredag), fyra luncher (tisdag-fredag), fika samt avslutningsfest på lördagskvällen.
Auskultanter (åhörare) betalar 2500 kronor för alla kurser. OBS! Vi har plats för max 5 auskultanter per kurs och man kan bara auskultera i en kurs.

Bekräftelse på antagning skickas med mail i början av maj. Brev med praktisk information och noter kommer att skickas i mitten av juni.  Välkommen med din ansökan!

Välkommen med din ansökan!

Sveriges Körförbund: www.sverigeskorforbund.se
Föreningen Sveriges Körledare: www.korledare.se
Sveriges Kyrkosångsförbund: www.sjungikyrkan.nu
UNGiKÖR: www.ungikor.se
Körcentrum Syd: www.korcentrumsyd.lu.se
Sensus: www.sensus.se
Kulturens: www.kulturens.se
Musik i Syd: www.musikisyd.se
Palladium: www.palladium.se

Sidansvarig:

Kontakt

Johan AntoniJohan Antoni
Producent
Telefon: 040 – 32 54 79
johan [dot] antoni [at] korcentrumsyd [dot] lu [dot] se

Körcentrum Syd
Konstnärliga fakulteten vid Lunds universitet
Box 8203, 200 41 Malmö
Telefon: 040 - 32 54 11
info [at] korcentrumsyd [dot] se