Intervju med Frida Johansson, kursdeltagare 2022

Vi frågade Frida Johansson om hennes tankar och förväntningar inför kursen i sommar.

Berätta lite kort om din musikbakgrund och ditt arbete med kör!
Nu i vår tar jag examen från ämneslärarprogrammet på musikhögskolan där jag haft inriktning sång och kör. Mitt körliv är främst inriktat på genrerna gospel, pop och musikal där jag leder både barnkörer och vuxenkörer.

Har du speciella intresseområden inom körområdet?
Just nu utforskar jag medskapande körsång i yngre åldrar och körsång med åldersintegrering där jag ser många spännande utmaningar både socialt och musikaliskt.

Vilka förväntningar har du på sommarens kurs?
Jag hoppas att sommarens kurs ger mig vidgade vyer inom barnkörledning så att jag kan hitta nya arbetssätt och metoder för mitt ledarskap.

Vill du hälsa något till andra som funderar på att söka sommarens Dirigent- och körledarkurser?
Att arbeta som körledare kan ibland vara ett ensamt yrke trots att vi arbetar med människor. Den här kursveckan är ett ypperligt tillfälle att träffa andra körledarkollegor för att utbyta tankar och erfarenheter

Porträtt Frida Johansson