Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Kompositionsprojekt

Pågående utlysning för 2018/2019.

Körcentrum Syd möjliggör för körer som vill samarbeta med kompositörer för att beställa ny körmusik. Syftet är att underlätta för körer att få fram ny musik, att verka för att kompositörer av körmusik får fler uppdrag samt att stimulera till samverkan mellan körer, kördirigenter och kompositörer. Villkoren ser i år ut så här:

•    Kören ska anmäla sitt intresse för att vara med i projektet genom att fylla i blanketten, som kan hämtas PDF iconhär. På anmälningsblanketten framgår vilken information vi behöver.
•    Kontakt ska tas med önskad kompositör, som ska ha accepterat uppdraget.
•    Urvalet av samarbetsparter baseras på körens projektbeskrivning med motivering. Projekt med sydsvensk anknytning kommer att prioriteras. Beslutet fattas av Körcentrum Syd och kan inte överklagas. Vi önskar se både kvinnliga och manliga kompositörer med i intresseanmälningar. Körcentrum Syd kommer att prioritera de ansökningar som innehåller en tydlig medvetenhet kring förhållandet text och musik. Det är viktigt att stycket kommer till i dialog med kören som ska uruppföra det, så att verket passar körens nivå.
•    Kören ansvarar själv för all administration kring beställningsverket.
•    Varje komposition ska ligga i prisintervallet 10.000 - 25.000 kronor, vilket avser arvode till kompositören inkl. sociala avgifter.
•    Stycket ska vara skrivet för kör a cappella och ha en maximal tid på 5 minuter.
•    Körcentrum Syd skriver kontrakt med de utvalda kompositörerna.
•    Möjlighet finns att verken ges ut i samarbete med musikförlag.
•    Körer vars ansökan har beviljats förväntas uruppföra verket lördag 9 februari 2019 i Allhelgonakyrkan i Lund då Körcentrum syd arrangerar en körkonsert inom ramen för festivalen för ny musik - Lund Contemporary.
•    En skriftlig projektrapport, motsvarande cirka en A4-sida, samt noter och en inspelning av verket från uruppförandet ska lämnas till Körcentrum Syd.

Ladda ner anmälningsblanketten här:
PDF icon Anmälningsblankett


Skicka in blanketten till:
Körcentrum Syd
Lena Ekman Frisk
Musikhögskolan
Box 8203
200 41 Malmö

eller maila till lena [dot] ekmanfrisk [at] korcentrumsyd [dot] lu [dot] se

Ni får svar med e-mail på er intresseanmälan senast en månad efter ansökningstiden löpt ut.

Välkomna med er intresseanmälan!

Sidansvarig:

Kontakt

Lena Ekman FriskLena Ekman Frisk
Föreståndare
040 – 32 54 11
0733 – 89 20 84
lena [dot] ekmanfrisk [at] korcentrumsyd [dot] lu [dot] se

Körcentrum Syd
Konstnärliga fakulteten vid Lunds universitet
Box 8203, 200 41 Malmö
Telefon: 040 - 32 54 11
info [at] korcentrumsyd [dot] se