Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Ung Manskör 2015

Ung manskör 2015 är ett projekt som strävar mot att öka intresset för unga killar att sjunga i kör, och att ge redskap till körledare att hantera de problem som pojkar ställs inför när de plötsligt kommer in i målbrottet. Målet är en trestegsraket som kan beskrivas som följer:

1. Anordna en konsert där killar från de olika engagerade körerna får sjunga tillsammans, både med varandra och med erfarna manskörssångare. I detta fall Lunds Studentsångare. Denna konsert fyller flera olika funktioner. Det ska fungera som ett tillfälle för killarna att träffa och sjunga ihop med andra killar i samma ålder, och låta dem se att de inte är ensamma. Dessutom får de möta förebilder inom manssångvärlden, vilket är värdefullt. Naturligtvis ger det även ungdomarna ett mål med körarbetet.

2. Till nämnda konsert används både nytt och gammalt material. Det äldre plockas från en Soldatkörprisma (Gehrmans förlag 1995) och angående det nyskrivna skapas samarbeten med flera olika arrangörer. Kompositions och arrangörsklasserna på musikhögskolan kontaktas, men man kan även beställa arr från mer erfarna aktörer. Efter vi prövat materialet ska det tryckas. Bo Ejeby har visat intresse för att förlägga en Manskörprisma. Inkluderat i boken finns även en CD-skiva med alla låtar inspelade, för egen övning. Denna skiva läggs även på Spotify och andra lämpliga kanaler. Man ska kunna mixa för att ens egen stämma ska framträda tydligare.

3. Med utgång från det arbete vi gör i regionen, och de erfarenheter vi gör; samt ett material som är redo att distribueras nationellt, kunna skapa ett nätverk för ung manskör.

Sidansvarig:

Kontakt

Jon LundbergJon Lundberg
Producent
Musikverksamheten, Malmö högskola
jon [dot] lundberg [at] mah [dot] se
073 – 667 93 73

Körcentrum Syd
Konstnärliga fakulteten vid Lunds universitet
Box 8203, 200 41 Malmö
Telefon: 040 - 32 54 11
info [at] korcentrumsyd [dot] se