Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Sveriges fyra körcentrum samlas i ett nationellt nätverk!

Tre kvinnor håller upp en deklaration och ler mot kameran. Foto.
Representanter från Körcentrum Syd, Körcentrum Väst och Körcentrum Nord.

Den 16 oktober skrev Sveriges fyra körcentrum under en avsiktsförklaring som beskriver hur vi gemensamt vill arbeta för att bidra till att stärka sångens plats i samhället. Ingår i nätverket gör Körcentrum Syd , Körcentrum Väst, Eric Ericson International Choral Centre och Körcentrum Nord.

Avsiktsförklaring Nätverket Körcentrum Sverige

Från 2022 samlas Sveriges fyra Körcentrum i ett nationellt nätverk för ömsesidigt utbyte av erfarenheter, omvärldsspaning och tankar om hur Körsverige kan utvecklas. De olika körcentrumen har alla olika huvudmän och lite olika inriktning, men alla med uppgift att verka i en regional och nationell kontext.

Nätverket består av Körcentrum Syd (huvudman: Lunds universitet), Körcentrum Väst (huvudman: Kulturutveckling, Västra Götalandsregionen), Eric Ericson International Choral Centre (stiftelse), Körcentrum Nord (huvudman: Norbottensmusiken, Region Norrbotten).