Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

A cappella - tjugofem körledares röster

Karin Johansson, Vicedekan för forskning vid Konstnärliga fakulteten samt professor i konstnärlig forskning i musik vid Musikhögskolan i Malmö, har skrivit boken körforskningsområdet: "A Capella, Tjugofem körledares röster".

I boken möter vi tjugofem framstående körledare från olika delar av Sverige, alla med lång erfarenhet av olika typer av körarbete, som ger sin syn på frågor som berör körverksamhet utifrån olika perspektiv med fokus på körlivets framtid i Sverige.

Tillsammans ger dessa tjugofem intervjupersoner en kalejdoskopisk bild av vad det innebär att vara körledare idag. Boken vänder sig till körledare och körsångare, till musikerstudenter och lärare, men också till alla som är engagerade i kultur- och föreningsverksamhet och intresserade av inifrånperspektiv på musikaliskt lärande och skapande.

Bokens författare, Karin Johansson, utbildade sig till kyrkomusiker vid Musikhögskolan i Malmö och har sedan 1985 varit verksam som kyrkomusiker, orgellärare och frilansande organist. Hon disputerade 2008 i musikpedagogik och är idag vicedekan för forskning vid Konstnärliga fakulteten samt professor i konstnärlig forskning i musik vid Musikhögskolan i Malmö. Tillsammans med Ursula Geisler initierade hon 2009 det internationella körforskningsnätverket Choir in Focus.

För mer information kontakta karin [dot] johansson [at] mhm [dot] lu [dot] se (Karin Johansson) eller lena [dot] ekmanfrisk [at] korcentrumsyd [dot] lu [dot] se (Lena Ekman Frisk).

Bokomslag
Karin Johansson. Foto.

Karin Johansson
Vicedekan för forskning vid Konstnärliga fakulteten
Professor vid Musikhögskolan i Malmö
karin [dot] johansson [at] mhm [dot] lu [dot] se (karin[dot]johansson[at]mhm[dot]lu[dot]se)