Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forskning

Forskningsprojekt

Körcentrum Syd stödjer och bevakar forskning på körområdet. Två egna inventeringsprojekt har genomförts av Karin Johansson över forskning med köranknytning på det pedagogiska och konstnärliga området och av Ursula Geisler med fokus på musikhistoriska, musiksociologiska och transnationella aspekter av körforskningen. Publikationerna beskrivs närmare under "Litteratur".

Litteratur

Körcentrum Syd och Choir in Focus-nätverket har gett ut flera böcker inom körforskningsområdet. Här finns författare från olika europeiska länder, och perspektiven på körsång är mångfaldiga. Körforskningsbibliografin finns också som pdf. Böckerna kan beställas från de angivna förlagen.

Länkar av intresse

Ulrika Emanuelsson
Föreståndare
ulrika [dot] emanuelsson [at] korcentrumsyd [dot] lu [dot] se
Telefon: + 46 (0)761-68 88 78