Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Seminarium: You've got to love the singers - a few words on how to compose for choir

Ulrika Emanuelsson sjunger. Foto.

Ulrika Emanuelsson, föreståndare Körcentrum Syd, tonsättare och sångare.
Torsdag 1 september kl. 13.00-16.00
Y 208 Musikhögskolan i Malmö

Öppet seminarium på engelska, varmt välkomna! Seminariet är första delen i ett flerårigt samarbete mellan KCS och kompositionsutbildningen vid Musikhögskolan i Malmö. 

Körcentrum Syd, genom föreståndaren Ulrika Emanuelsson, kommer ha ett körsamarbete med Kompositionsutbildningen vid Musikhögskolan i Malmö från hösten 2022 till och med våren 2024. 

Under kommande läsår blir det ett par seminarier om kör och körsångmed inledning av Ulrika den 1 september. Till våren 2023 finns det tid för studenterna att leta texter och ta fram idéer för ett kortare körstycke på 4-6 minuter. Hösten 2023 möter de Ulrika igen i en workshop och det läsåret skriver de styckena för att få det instuderat våren 2024 och uruppfört på konsert. 

Till seminarierna är även körstudenterna och allmänheten inbjudna.
 

Under läsåret 
Staffan Storm kommer att anknyta till kör på ett par av sina seminarier med analys och lyssning. Ytterligare någon seminariehållare kommer att anknyta till körtemat  under hösten. 
 

Läsåret 23/24 
Detta blir ett körprojektår där Ulrika inleder med ett kompositionsseminarium i september 2023 med de färdiga styckena som utgångspunkt. Sedan vidtar kontakt med den kör som blir aktuell för till samarbetsprojektet. Workshop med kören och konsert våren 2024. 

Konsert 
Konsert våren 2024, kanske inom ramen för Connect Festival i februari. Inspelning och marknadsföring ordnas av studenterna.