Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ulrika Emanuelsson har tilldelats Madeleine Ugglas stipendium!

Ulrika får stipendium.

Vi gratulerar Ulrika Emanuelsson har tilldelats Madeleine Ugglas stipendium för sin insats inom körsång.

Med motiveringen:

Ulrika Emanuelsson är tonsättare, kördirigent och sångare. Hon verkar i Skåne, där hon bland annat är föreståndare på Körcentrum Syd och dirigent för Carolinae Damkör. Ulrikas tonsättningar är flerfaldigt belönade, bl.a. vid Sacred Musik Festival i New York för verket Människa. Ulrika berör ofta existentiella frågor genom sin musik och var grundare till Choral Aid, där framstående körer i Skåne går samman för att hjälpa samhällets behövande. Ulrikas gärning är en stark inspiration för hela körsverige.

Madeleine Ugglas stipendiefond har som ändamål att främja körsången i Sverige.
Fonden stödjer körledare och körpedagoger som utöver sin ordinarie verksamhet gör särskilda insatser inom folkbildningen, dvs inom verksamheter som vänder sig till alla som på olika sätt är aktiva i körlivet.